RENATE

ARONS

ART | WILD ROMANCE

ABOUT

ME!

Ik was van jongs af aan bezig met tekenen. Tekenen geeft mij de mogelijkheid om mezelf te uiten. Deze zelfexpressie, die onbewust, vaak autobiografisch is blijkt voor mij een samensmelting waarin ik mezelf, mijn emoties, mijn woede en angsten en mijn gemoedstoestand, liefde en creativiteit kan uiten.

Voor mij is schilderen iets puurs waarbij ik de behoefte heb om iets nieuws te scheppen wat nog niet bestaat. Ik hoop andere mensen hiermee te inspireren, te steunen, kracht te geven, te laten nadenken, een glimlach te toveren en vrolijk te maken.

Mijn thema's gaan al vanaf het begin over liefde, vrouw en moeder zijn, kwetsbaarheid, volwassen worden, sterk zijn, verdrietig zijn maar bovenal een inkijk geven in mijn eigen hart.

Door de jaren heen ben ik veel technischer gaan schilderen en is het pallet van de materialen ook veranderd. Ik werk nu met diversen materialen vaak door elkaar, olie-acrylverf, inkt, houtskool en spray.
 

Ik ben na mijn middelbare school in Roosendaal gestart aan de kunstacademie in Utrecht. Het eerste jaar ben ik gestart met architectuur maar na een jaar ben ik alsnog overgestapt naar de richting schilderen. Ik kon en wilde het niet los kon laten.

Na de academie heb ik de grote eer gehad om samen te mogen werken met Herman Brood in Amsterdam
Ik mocht zijn zeefdrukken schetsen en op mijn eigen manier
inkleuren in galerie Donkerssloot te Amsterdam. Herman is voor mij een grote inspiratie geweest.
De manier hoe hij als persoon maar ook als kunstenaar in het leven stond en naar het leven keek was voor mij een groot voorbeeld. Ik heb veel van hem geleerd, hij heeft mijn artistieke hart volledig geopend.

In mijn goede periode, toen ik in Amsterdam woonde en werkte heb verder nog samen gewerkt aan het Instituut voor schilderkunst in Amsterdam met oa. Peter Klashorst en Juriaan Hall. In deze galerie heb ik veel geleerd met betrekking tot portretschilderen, naakt en naaktschilderen en deze vorm op een zeer expressieve manier te schilderen.

In een later stadium, toen ik een moeilijke fase had doorgemaakt en mede door allerlei persoonlijke omstandigheden mijn hart en daarmee ook mijn artistieke hart verdriet heeft gehad ben ik hier ook meer abstract gaan schilderen. Ik laat me hierdoor leiden door gevoel en techniek en er ontstaat iets wat geen toeval is maar het moet wel kloppend zijn.


The Red Rose is voor mij het ultieme teken van liefde, waar alles om draait en dat ik nu eindelijk heb gevonden, echt gevonden.
 

Show More

 GET IN ToUCH! 

Beliestraat 79

2910 Essen​

Tel: +31620521343

info@renatearons.com

  • Facebook Social Icon
contact
 
 
 
 

© 2017 Copyright by Renate Arons. 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now